Badating

Ako ma iringgi Key bulik ka kampong Lancar..kira-kira sabatu dari SK Gusai, bajalan batis malalui tabing sungai Sepia...sasakali kami ba pagangan tangan...bahanu bahampangan, sambil ba-ikupan.bamandak di higa pokok galap gugup nang kada kalihatan urang...hanyar samar-samar cahaya bulan...kami baragapan..ci-ciuman..ba-kakucupan..." abangggg."Key lamah layu basandar di dada kujari-jari nya maramas jari jemari ku....romintaklah sangatdug--dug..ku badagup kancang Dada key gin tarasa umbaknya...turun naik, nafasnya kada tanang lagi, kada karuan..dagupannya, hangat..awaknya..manariap..hangat dingin awak ku,,,rasa macam handak garing....pahinakan Key bahanu kuat..bahanuk palahan ba-ombak-ombak, mandangus-dangus macam urang manggah.....Ulun wayah ni maunjun laut gin guna GPS Tn Atong ai RM 800 kawa malihat graphic 400 meter radius Ca takoni kat sea tackle.Senorita, sh-sh-sh-shake it Que la dejo mojadita like the great lakes Mal hablado y fresco Dame duro mamita, dame lento Okay, shawty, what's happenin'?(happenin') Girl let's get this thing crackin (crackin') You just bend it on over (over) I'll get behind and you make it wind Jump in the line, shake your body on mine Ba-dong-bong-bong, ba-dong-ba-da-bong-bong Jump in the line, shake your body on mine Brra-dong, ba-dong-ba-dong-bong Jump in the line, shake your body on mine Ba-dong-bong-bong, ba-dong-ba-da-bong-bong Jump in the line, shake your body on mine Brra-dong, ba-dong-ba-dong-bong Shake, shake, shake, señora, shake it left and right (right) Work, work, work señora, right into my ride Luda!Tu gin imbah kanyang banar ..napang lapas makan di surungi hidin 'bubur liar ' ( macam cendul ) Masa malintasi jeti, handak turun ke Sungai Sepia, urang-urang muda nang kami jumpa tadi masih bakumpulan di situ. Jar suah maminang Mina taga pinangannya kada di terima. Cikgu Ramli awan Ustaz kada manjawab..saling bapandangan.lagilah kada faham. Masa menyubarang Sungai Sepia tu hanyar ako batakun ka , Ustaz napa nang di sambat Amran tadi " bayuy ' jar ustaz ( pantat )..takema ako ...nampaknya Amran sarik ka-kamik.Although it was once thought to have been built entirely during the Qin Dynasty between 221 and 238 BC, it is now believed to have been started... We were only able to go mid morning and during the summer holidays so it was very busy. Went by train, which was not the best idea since because of the construction works of the new high-speed railway the train was quite slow and infrequent compared to the number of (mostly local) tourists who... This is a well preserved and restored section of the wall. I came here because Nixon and Mao came here and I wanted to feel the history of Badaling. To visit Babaling, it takes some physical and psychological preparation. We went during August and the place was absolutely rammed. You’d need to buy both the ticket to get up as well as to use the funicular to go down.

Taga Key ni liar sikit kada macam Mina nang over bangat. Malamnya ada pesta karamai-an, pertunjukan kebudayaan, tarian, nyanyian, dan sabagainya.Satalah di jampi di tiupi..alin awan tapung di balakang awan di dada...balah tapung pangalin, ada 3 bigi siput nang ada karbon beteri suar di dalam cengkerang siput tutih..lagi paku awan jarum...pawang tu balupa..takuni urang.nang ma olah Mina...jawabnya urang parak...rumah subalah hilir...itu ka ini..Amran nang ma-olah...sabab sarik ka Mina kada malayan inya... Imbah tu SK Gusai handak ma-olah sukan....sabab murid kada ramai...sukan di gabung awan belia kampung.dalam masa dua minggu balatih sukan.rumah kuning...Mina jua rumah kuning...makin karap kami tahaga,,,makin masra... Ako apa lagi lah macam hulut bulu marayap daun..gatal..gatalan...bakiroh pang gawian.Dan perasaan ada mata-mata liar nang ma-indap ka-ako. Mina nang hudah turun ka sungai kada tahu lagi kisahnya.Kada ku hireni si Mina..sabab macam ada bahaya manunggu mun ako ka sungai. Manyusup manyasap aku duduk di subalah Key..dudukan awan 2 urang kawanya malihat pertunjukkan pentas. Ako dah ramik main picik-picik jari awan Key..." Key malam ni cikgu antar Key balik, boleh tak : jar ku" Ikut lah kalau cikgu berani " ujar Key...." Imbah habis persebahan "" okey jar ' ... Sampai habis persembahan pentas aku kada malihat lagi bayang-bayang Mina.

Search for badating:

badating-81badating-54badating-16

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

One thought on “badating”